РНБО просять заблокувати доступ до сайтів бойовиків

РНБО України має заблокувати доступ до інформаційних ресурсів бойовиків, які діють на території ОРДЛО.

Про це заявила під час міжнародної конференції у Києві «Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни» перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«А чому сепартистські сайти вільно працюють в Україні? У нас журналісти на них не посилаються. А там уже українську армію називають не інакше як «карателі». Там же ніяк інакше не називають святі для кожного українця події 2014 року - нашу Революцію Гідності - як «переворотом». Звичайно, є питання до РНБО, чому це питання не було розглянуто під час абсолютно правильної дискусії по російським сайтам», - сказала Геращенко.

Вона повідомила, що народні депутати будуть спрямовувати відповідні запити до РНБО та профільних міністерств - «а що ми тут будемо робити, хіба це не розпалювання міжнаціональної ворожнечі, хіба не неповага до територіальної цілісності України?».

Водночас перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова повідомила, що МІП проводить відповідну роботу з відслідковування та моніторингу відповідних інформаційних ресурсів бойовиків.

За її словами, рішення з цього приводу має бути прозорим та із залученням громадянського суспільства, експертів у цій сфері.

«Наша логіка була така, що ті напрацювання, які робить робоча група під головуванням заступника міністра інформаційної політики Дмитра Золотухіна, передаються до СБУ. І відповідно очікуємо на рішення судів», - сказала Джапарова.