Беліз розслідує відмивання коштів Януковичем та Манафортом - Bloomberg

Влада Белізу веде розслідування щодо відмивання коштів екс-президентом України Віктором Януковичем на користь американського політтехнолога та екс-керівника президентської кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта.

Про це пише Bloomberg.

"Беліз проводить розслідування. За словами Дага Сінгха, який очолює компанію International Corporate Services (ICS), що зареєструвала у 2007 році Neocom (офшорне підприємство, зареєстроване на Белізі - ред.), він отримав багато запитів стосовно документації від Департаменту фінансових розслідувань Белізу, який розслідує відмивання грошей", - йдеться у повідомленні.

Влада Белізу від коментарів відмовилася. Директор Neocom Євген Касєєв був недоступний для коментарів, а прес-секретар Манафорта піддав сумніву достовірність інформації, наголосивши, що Манафорту про це нічого не відомо.

Як пише видання, Манафорт, який менш ніж рік тому відігравав центральну роль в кампанії Трампа, заробив мільйони доларів протягом десяти років, просуваючи кремлівські інтереси в Україні та за її межами.

Автори статті зазначають, що жоден із соратників Трампа не отримав таких прибутків від зв'язків із Росією, як Манафорт.

Раніше народний депутат України Сергій Лещенко повідомив, що колишній президент України Віктор Янукович здійснював виплати з так званої чорної каси Партії регіонів на користь американського політтехнолога Пола Манафорта через фінансовий рахунок офшорної компанії у банку Киргизстану.

Депутат стверджує, що йому вдалося дістати документи, що підтверджують виплати від Януковича Манафорту з використанням офшорних юрисдикцій і банків сумнівної репутації.

За словами Лещенка, для переказу Манафорту 750 тис. дол. був використаний договір між компанією Davis Manafort і офшорним підприємством Neocom Systems Limited, зареєстрованим на Белізі.