Київ запросив конгресменів США на власні очі побачити наслідки російської агресії на Донбасі

Українська сторона запросила конгресменів США, які приїхали до Києва, відвідати Донбас і на власні очі побачити наслідки російської військової агресії.

Про це у Facebook написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

 "Взяла участь у зустрічі Президента України з делегацією Конгресу США...Ми запросили наших американських партнерів відвідати Донбас, аби на власні очі побачити наслідки російської військової агресії", - написала вона.

За словами Геращенко, під час зустрічі ключовими питаннями були безпекові: ситуація на Донбасі в контексті російської військової агресії, продовження санкцій проти РФ до повного виконання Мінських угод, ситуація з правами людини в анексованому Криму, де знищується все українське і кримськотатарське. Крім того, за її словами, особливу увагу Президент приділив темі заручників, закликав конгресменів посилити тиск на РФ задля вирішення гуманітарних проблем, зокрема, і звільнення заручників. 

Геращенко розповіла також, що під час зустрічі Президент висловив свої співчуття американцям через загибель громадянина США - представника місії СММ ОБСЄ, який підірвався під час теракту на окупованій Луганщині. Глава держави засудив останню ганебну історію спроб сексуальних домагань з боку озброєних бойовиків до представниці місії СММ ОБСЄ і закликав американських партнерів більш жорстко реагувати на всі факти тиску і шантажу проти цивільних, неозброєних представників спостережної місії ОБСЄ. 

Перший віце-спікер наголосила, що Україна засуджує будь-який тиск на цивільну місію СММ ОБСЄ.