НАБУ запрошує українців обирати Раду громадського контролю

Національне антикорупційне бюро оголосило конкурс із формування складу Ради громадського контролю при НАБУ.

Про це йдеться у відповідному оголошенні відомства.

У НАБУ зазначили, що Рада громадського контролю складатиметься з 15 осіб, відібраних за результатами конкурсу.

Конкурс із формування складу Ради громадського контролю проводиться шляхом рейтингового Інтернет-голосування громадян, які проживають на території України.

Кандидатури для участі в конкурсі з формування складу Ради громадського контролю подаються громадськими об’єднаннями, статутна діяльність яких пов’язана із запобіганням та протидією корупції. Громадське об’єднання може подати для участі в конкурсі не більше трьох кандидатур.

Для участі у конкурсі з формування складу Ради громадського контролю у період з 10 по 19 травня 2017 року відповідним громадським об'єднанням необхідно надіслати на електронну пошту: rada@nabu.gov.ua відповідний перелік документів

Відповідальність за достовірність поданих даних несуть громадська організація і кандидат.

Подані громадськими об'єднаннями документи (крім документів, зазначених у підпунктах 5, 9 і 10 цього пункту) розміщуються протягом доби після завершення терміну прийому документів на офіційному веб-сайті Національного антикорупційного бюро України, при цьому декларація особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, розміщується з додержанням вимог, передбачених законодавством.

Якщо громадським об'єднанням не подано документи, передбачені підпунктами 1-10 цього пункту, запропоновані ним кандидатури до участі в конкурсі не допускаються і будь-які документи щодо них на офіційному веб-сайті Національного антикорупційного бюро України не розміщуються.

Рейтингове Інтернет-голосування за п’ятнадцять кандидатів до складу Ради громадського контролю відбудеться на офіційному веб-сайті Національного антикорупційного бюро 31 травня 2017 року з 09.00 години до 21.00 години.

Результати рейтингового Інтернет-голосування будуть розміщені на офіційному веб-сайті Національного бюро 6 червня 2017 року.

Контроль буде введено до 30 травня. Пасажирам потрібно буде мати при собі посвідчення особи або паспорт, щоб перетнути кордон.