Артеменко зможе відвідувати Раду, поки його не позбавлять мандата - Магера

Народний депутат Андрій Артеменко зможе відвідувати Верховну Раду після позбавлення його українського громадянства, поки депутати не проголосують за позбавлення його мандата. 

Про це заявив заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера в коментарі телеканалу "112 Україна"

"Згідно зі статтею 81 Основного закону України, припинення громадянства України одночасно фактично не призводить до дострокового припинення повноважень народного депутата. У зв'язку з цим ВР ще має проголосувати, ухвалити постанову не менше ніж 226 голосами народних депутатів для того, щоб такі повноваження народного депутата були достроково припинені", - заявив Магера.

ЦВК може визнати обраним нардепом після Артеменка наступного кандидата від списку тільки після позбавлення його мандата.

Раніше народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що до Верховної Ради вже надійшли документи, необхідні для позбавлення Артеменка депутатського мандата.

Державна міграційна служба підтвердила і вважає законним припинення Президентом Петром Порошенком українського громадянства народного депутата Верховної Ради Андрія Артеменка. Сам Артеменко назвав необгрунтованим можливе позбавлення його громадянства України і заявив, що оскаржить його в разі підтвердження інформації. Підставою для цього стала наявність у депутата канадського паспорта.

Артеменко опинився в центрі уваги ЗМІ після того, як NYT повідомила про те, що народний депутат з фракції Радикальної партії Андрій Артеменко розробив "концепцію" укладення миру між Україною і Росією і зняття санкцій з Москви і передав її раднику президента США Дональда Трампа Майклу Флінну незадовго до його відставки.