Аграмунт каже, що помилився тричі, коли поїхав до Сирії

Президент ПАРЄ Педро Аграмунт заявив, що помилився мінімум тричі, коли поїхав до Сирії.

Так він відповів на запитання від групи соціалістів у ПАРЄ, цитує слова Аграмунта в своєму Фейсбуці перший заступник голови Верховної Ради України, член постійної делегації ВР у ПАРЄ Ірина Геращенко.

"Питання від групи соціалістів до всіх візитерів: ви стверджуєте, що вас запросив парламент Сирії ще взимку, так чому ви не поінформували про це Бюро Асамблеї, адже питання делікатне . І вас супроводжували росіяни, які вийшли з Асамблеї. Чи означають ваші дії, що ми більше не можемо вам довіряти? Аграмонт: Я зробив ряд помилок, зокрема, що не поінформував Бюро. Моя перша помилка, що не оцінив реакції ПАРЄ, друга - що не інформував бюро Асамблеї, третя помилка - що ЗМІ і росіяни маніпулювали поїздкою. Я просив мене за це вибачити", - йдеться в повідомленні.

За словами Геращенко, консерватори запитали Аграмунта, чому він, якщо були маніпуляції, в той же день не дав прес-реліз і не інформував про свою поїздку ПАРЄ відразу, коли помітив порушення, а почав реагувати тільки після того, як сама Асамблея почала вимагати відповідей. Аграмунт відповів, що "В Сирії немає телефону і Інтернету, я не мав зв'язку, я отримав дуже пізно увечері вихід в Інтернет)".

Геращенко наголошує, що пояснення Аграмунта - цинічні.

 "Він агресивно звинувачує в усьому російські ЗМІ. Прикольно, що він не бачив участі пропагандистських російських ЗМІ в гібридній війні проти України", - зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ,  у Парламентській асамблеї Ради Європи розпочалися слухання щодо поїздки президента ПАРЄ Педро Аграмунта і двох його колег до Сирії.

Українська делегація вимагає відставки Аграмунта з посади президента ПАРЄ.