Суддя у справі Мартиненка пішов до нарадчої кімнати

Суддя Солом'янського райсуду Києва пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення щодо обрання запобіжного заходу екс-нардепу Миколі Мартиненку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перед цим сторони обвинувачення та захисту виклали свої позиції з питання щодо обрання екс-депутату запобіжного заходу. Прокурори наполягають на триманні Мартиненка під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 300 мільйонів гривень.

Захист вважає підозру та, відповідно, клопотання про запобіжний захід необгрунтованими. 

Як повідомляв Укрінформ, Мартиненка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України.

На думку слідства, у період з 2013 року по 2016 рік злочинною організацією у складі службових осіб державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат», службових осіб «STEUERMANN Investitions und Handelsgesellschaft mbH», а також групою осіб, які мали контроль над вказаними підприємствами, у тому числі Мартиненком, було вчинено розтрату коштів ДП «СхідГЗК» в розмірі 17,28 млн дол. США шляхом неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП «СхідГЗК» через австрійську компанію-посередника STEUERMANN.

Надалі ці кошти переказано з рахунків компанії STEUERMANN на рахунки офшорних компаній «WARGRAVE TRADING LLP» та «DALLAS FUEL SA», після чого керівниками та учасниками злочинної організації обернуто на власну користь.

Мартиненко називає обвинувачення сфальсифікованими.