Міністри та депутати збираються у суді - підтримати Мартиненка

Міністри молоді та спорту Ігор Жданов, інфраструктури Володимир Омелян, освіти і науки Лілія Гриневич прийшли до Солом'янського суду Києва, де екс-нардепу Миколі Мартиненку обиратимуть запобіжний захід, щоб підтримати його та узяти на поруки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прийшов, щоб узяти на поруки пана Миколу Мартиненка. Я його давно знаю. Це практично єдина людина, яка зняла з себе депутатські повноваження, і він нікуди протягом 15 місяців не тікав з України. Вважаю, що суд повинен розібратися із цією справою", - сказав Жданов.

Омелян пояснив, що також хоче підтримати екс-депутата, а прийти сюди він домовився із Ждановим у чаті.

Міністр освіти і науки лілія Гриневич заявила, що також готова поручитися за Мартиненка. "Я прийшла сюди, бо вважаю, тощо така позиція є правильною. Це мій колега. Свого часу ми були з ним на Майдані під час Революції Гідності. Я його знаю багато років", - сказала Гриневич.

Готовий узяти на поруки Мартиненка народний депутат України, віце-президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Георгій Логвинський: "Я упевнений, що пан Мартиненко не має намірів покидати Україну. Більш того, я встиг ознайомитися з підозрою, вона є маніпуляцією". Водночас він наголосив, що особисто із Мартиненком не знайомий.

Мартиненка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 ("Створення злочинної організації"), ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України.

Сам Мартиненко вважає звинувачення проти нього сфальсифікованими.