НАЗК знайшло порушення у фінансових звітах "Самопомочі" й "Батьківщини"

Нацагентство з питань запобігання корупції затвердило висновки за звітами партій, які отримали держфінансування у IV кварталі 2016 року. Порушення знайдені у звітах "Самопомочі" та "ВО "Батьківщина".

Про це інформує прес-служба НАЗК.

"Під час останніх засідань Національного агентства з питань запобігання корупції були затверджені висновки відповідно до проведеного аналізу звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за четвертий квартал 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Нацагентство ухвалило висновки за результатами аналізу звітів політичних партій, які у IV кварталі 2016 року отримали державне фінансування своєї статутної діяльності: "Народний фронт", "Самопоміч", Радикальна партія Ляшка, партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність", ВО "Батьківщина".

"Національне агентство виявило порушення щодо фінансування партії (здійснення внесків) фізичними особами у звітах партії "Самопоміч" та партії "ВО "Батьківщина", - розповіли в НАЗК.

В Агентстві також пообіцяли, що висновки, підготовлені Департаментом з питань запобігання політичній корупції, будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Національного агентства протягом 5 днів з дня ухвалення рішення.

Водночас у НАЗК нагадали, що відповідно до закону "Про політичні партії в Україні", підготовка і затвердження висновків за результатами такого аналізу здійснюються у строк, що не перевищує двох місяців з дня його надходження.