Оборонна співпраця між Україною та Канадою є не лише військовим питанням - посол

Оборонна співпраця між Канадою та Україною не обмежується винятково взаємодією військових, але передбачає також і велику політичну складову.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Дуже важливо, що Степан Полторак мав також зустріч із міністром закордонних справ Канади, адже ми прекрасно розуміємо, що в цій ситуації співпраця між Україною та Канадою в оборонній сфері не є питанням суто військових. Це питання політики двох країн, це міжурядове питання», - сказав Шевченко.

Він додав, що міністр оборони України провів також брифінг для депутатів федерального парламенту Канади, на якому розповів про «ситуацію на фронті, про уроки, які ми винесли з війни проти Росії і про напрямки майбутньої співпраці».

Нагадаємо: делегація Міноборони України на чолі зі Степаном Полтораком перебуває із кількаденним візитом в Канаді. У понеділок у Оттаві було підписано «Домовленості про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Канади та ЗС Канади», що дозволять активізувати двосторонню співпрацю між державами по багатьох напрямках.