MH17: єдиний "Бук" на Донбасі був російським - Bellingcat

Аналіз фотографій, зроблених капеланом ВСУ Михайлом Гредилем, показав, що єдиним "Буком", який знаходився в радіусі ураження малайзійського рейсу MH17, був російський "Бук-322".

Про це повідомляється на сайті організації Bellingcat.

"Єдиною оперативною пусковою установкою "Бук", яка була помічена в зоні обстрілу MH17 17 липня 2014 року, був російський "Бук-332" з 53-ї зенітної ракетної бригади в Курську", - йдеться в повідомленні.

В результаті аналізу фотографій капелана ВСУ Михайла Гредиля, завантажених в Інтернет 15 липня 2014 року, стало відомо, що знімки були зроблені не поблизу Донецька, а на авіабазі в Миргороді на Полтавщині, далеко від лінії фронту.

Крім того, в липні 2014 року був виявлений відеоматеріал з пересуванням військового обладнання, в тому числі "Буків", у Миргороді. Серед них був також "Бук", відображений на фотографіях Гредиля.

Як повідомлялося, літак Боїнг-777 Малайзійських авіаліній, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий над зоною конфлікту на сході України 17 липня 2014. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.