Супрун пояснила, чому важко знайти головлікаря для Охматдиту

Конкурсна комісія з відбору кандидатів на посаду головного лікаря дитячої лікарні "Охматдит" так і не побачила того, хто б міг гідно очолювати Охматдит.

Про це в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун сказала на зустрічі з журналістами регіональних ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думала, що буде багато зацікавлених. Подалося 9 людей з цілої України, двоє з них зараз працюють в Охматдиті. А п’ятеро навіть не подали свої документи правильно. Залишилося четверо. З них не було тієї людини, яка б показала нам що має якесь бачення, як має розвиватися лікарня», - сказала Супрун.

Вона зазначила, що була переконана в тому, що в державі є багато лікарів, які виявлять бажання змінити цю лікарню та вивести її на новий якісний рівень, запровадити там світові стандарти - але цього не сталося.

В.о. міністра констатувала, що без людей, які особисто будуть готові втілювати реформу у життя, змінити систему медицини буде важко.

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня конкурсна комісія МОЗ розглянула подані кандидатами документи і ухвалила рішення допустити до участі в наступному етапі конкурсу чотирьох кандидатів, але їхні бачення розвитку дитячої лікарні "Охматдит" не вразили членів комісії.

У Міністерстві охорони здоров'я України 29 березня заявили про відкриття нового конкурсного відбору на заміщення вільної посади головного лікаря Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».