Аваков вимагає відставки керівництва АМКУ через справу «Тедіс Україна»

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наполягає на відставці керівництва Антимонопольного комітету України через їхні дії щодо компанії «Тедіс Україна», яка є дистриб'ютором тютюнових виробів і належить громадянину Росії Ігорю Кесаєву.

Про це керівник МВС заявив 31 березня на спільному брифінгу з генеральним прокурором України Юрієм Луценком, повідомляє Радіо Свобода.

«По-злому веселить той факт, що сьогодні на роботі в Антимонопольному комітеті відсутній голова АМКУ Терентьєв (Юрій Терентьєв - ред.), його заступник Сидоренко (Ніна Сидоренко - ред.), яка вела антимонопольну справу «Мегаполіса» - «Тедіса», сьогодні теж несподівано у відрядженні, ще один заступник у відпустці і так далі», - вказав міністр.

«Гадаю, що відпустка для цих людей має бути продовжена, і я, як міністр, політична фігура, можу заявити, що в результаті цього розслідування суспільство має право вимагати відставки керівництва Антимонопольного комітету», - додав Аваков.

Як повідомлялося, зранку 31 березня в Одесі відбувається обшук у компанії «Тедіс Україна». За даними генпрокурора Юрія Луценка, обшук та інші слідчі дії проводять понад тисяча правоохоронців.

«Департаментом у сфері економіки ГПУ разом з Головною військовою прокуратурою за оперативної підтримки підрозділів Національної поліції викрито схему особливо великого ухиляння від сплати податків та незаконного виведення мільярдів гривень за кордон, у тому числі - для фінансування тероризму», - стверджує Луценко.

Також Генеральна прокуратура України зранку 31 березня в Києві здійснює обшук в Антимонопольному комітеті України, пов'язаний із обшуком у справі компанії «Тедіс Україна», повідомила державний уповноважений АМКУ Світлана Панаіотіді.