Захист Януковича знайшов привід не ознайомлюватися зі справою

Захист екс-президента Віктора Януковича подав заяву про припинення заочного розслідування його справи, оскільки вважає, що для його проведення немає підстав.

Таку позицію озвучив адвокат Віталій Сердюк в ефірі телеканалу "112 Україна"

"Хочу роз'яснити, що на сьогодні підстави для проведення спеціального попереднього розслідування відпали. Відповідно до статті 297-4 Кримінального процесуального кодексу у разі, якщо підстави проведення заочного розслідування зникають, воно продовжується в звичайному режимі. Тому ні про яке ознайомлення з матеріалами справи мова йти не може", - заявив Сердюк. 

На його думку, оскільки Генпрокуратура РФ відповіла на запит українських колег про місцезнаходження Януковича і заявила про готовність до проведення слідчих дій, необхідності у заочному досудовому розслідуванні немає.

Раніше прокурор військової прокуратури Руслан Кравченко заявив, що українські правоохоронці не братимуть участі у допиті екс-президента України Віктора Януковича на території РФ, а також що ГП РФ надала фейкову адресу президента-втікача.

Як відомо, генеральна прокуратура РФ у відповідь на запит Генпрокуратури України повідомила, що готова організувати допит Януковича на території РФ у присутності українських слідчих.

Віктор Янукович підозрюється в скоєнні державної зради, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та веденні агресивної війни.