Україна наполягає на розширенні місії ОБСЄ - Ірина Геращенко

Україна наполягає на розширенні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та вдосконаленні процедури моніторингу.

Про це написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook за результатами зустрічі з європейською делегацією.

“Разом з Марією Іоновою зустрілися з високою європейською делегацією під керівництвом Люка Девіня, директора у справах Росії, Східного партнерства, Центральної Азії та ОБСЄ Європейської служби зовнішніх дій. Європейські чиновники тільки-но повернулися з Донбасу, де вивчали безпекову і гуманітарну ситуацію. Обмінялися думками щодо ефективності місії СММ ОБСЄ, Україна наполягає на її розширенні та вдосконаленні процедури моніторингу”, - зазначила вона.

Парламентарій також розповіла європейцям про хід переговорів щодо звільнення заручників в рамках Мінської групи.

“Ми на етапі залучення до процесу місії Верховного комісара ООН з прав людини (це буде прецедент подібного залучення місії), але ми відкриті заради звільнення хлопців”, - підкреслила Геращенко.

Крім того, вона зауважила, що європейська делегація “привезла хороші новини про виділення макрофінансової допомоги Україні, і, ключове, тверду і єдину позицію в питанні невизнання окупації Криму і Донбасу та (посилення - ред.) санкцій проти РФ”.