Всі дії детективів і прокурорів щодо Насірова були законними - Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник стверджує, що всі дії щодо голови ДФС Романа Насірова були законними.

Про це він заявив на прес-конференції в Укрінформі.

"Всі дії детективів, прокурорів були законні. На сьогоднішній день складено протокол про затримання, порушено про підозру і в подальшому будуть прийняті відповідні рішення, тобто погоджено з прокуратурою запобіжний захід",- сказав він.

За словами Ситника, слідство зібрало достатньо доказів провини Насірова.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері в четвер, 2 березня, голові Державної фіскальної служби Роману Насірову вручили підозру. Під час цього йому стало зле. За словами адвокатів Насірова, підозру було вручено, коли глава ДФС був уже непритомним, що є незаконним. Зараз Насіров перебуває в лікарні, у нього діагностовано інфаркт.

Насіров підозрюється у зловживанні службовим становищем і розкраданні державних коштів у сумі понад 2 млрд грн. Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".