Раді пропонують визначити конкретні дати окупації: 20 лютого - Криму, 7 квітня - Донбасу

Народний депутат від фракції БПП Мустафа Найєм пропонує Раді терміново розглянути законопроект про окуповані території, в якому, зокрема, йдеться про визначення конкретних дат окупації: 20 лютого - Криму та 7 квітня - Донбасу.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції «Окупація - назвати речі своїми іменами», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розробили законопроект, який стосується статусу окупованих територій. Наприкінці цього тижня ми зможемо презентувати його кінцевий варіант, в якому ми пропонуємо об'єднати питання Криму і Донбасу, бо вважаємо, що з точки зору України вони однаково непідконтрольні державним органам України. Це означає, що фактично і та й інша територія є окупованими», - сказав Найєм.

За його словами, у розробленому законопроекті пропонується визначити конкретні дати окупації. Це 20 лютого, що стосується Криму, і 7 квітня, що стосується Донбасу.

Народний депутат зауважив, що у нього особисто є відчуття, що зараз питання про  окуповані території стало предметом політичних торгів. Він зазначив, що низка законопроектів вже знаходилась на розгляді і їх «чомусь відхиляли, чомусь скасовували і чомусь припиняли їх розгляд». 

Він навів приклад, що наразі невідома доля законопроекту стосовно окупованих територій Оксани Сироїд. Найєм пояснив, що цей законопроект чомусь профільним комітетом не розглядався.