Семенченка кличуть до поліції дати пояснення щодо фейкового документа

Народного депутата Семена Семенченка викликали в поліцію для надання роз’яснень через оприлюднення нібито підробленого документа про блокаду Донбасу.

Про це інформує Відділ комунікації поліції Донецької області.

“Правоохоронцями розпочато перевірку щодо появи вихідного документа Донецької ВЦА з явними ознаками підроблення, який учора був опублікований народним депутатом України Семеном Семенченком”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначив начальник ГУ НП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін поліції, лист, розповсюджений у ЗМІ народним депутатом, не надходив. Крім того, за його словами, оприлюднений Семенченком документ викликав сумніви у справжності.

За розпорядженням Аброськіна цей факт було зареєстровано в Єдиному журналі заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події й розпочато відповідну перевірку, яку здійснює Краматорський відділ поліції.

“В рамках перевірки Семенченко Семен Ігорович у будь-який зручний час запрошується до Краматорського ВП (м. Краматорськ, вул. Академічна, буд. 25) для надання роз’яснень за вказаними подіями, а також надання документа для його подальшого вивчення та встановлення походження”, - відзначили в поліції.

У свою чергу, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський підтвердив, що розповсюджений Семенченком документ є підробкою, й повідомив, що за вказаною нумерацією вихідних документів з ВЦА не надсилалось.

“Відповідно до своїх повноважень я не маю права давати вказівок - і ніколи їх не даю! - керівникові обласного управління Нацполіції. Такі вказівки йому можуть давати тільки керівники Національної поліції України або керівники Міністерства внутрішніх справ. І депутати, які поширюють цей сфальсифікований лист, мали б такі тонкощі знати”, - підкреслив Жебрівський.

Раніше повідомлялося, що Семен Семенченко опублікував листа нібито від імені Жебрівського до Аброськіна із вказівкою розблокувати залізничну колію.