Порошенко - блокувальникам Донбасу: Не ви ці землі збирали, і не вам їх відрізати

Відео

Президент України Петро Порошенко заявив, що учасники блокування залізниці на Донбасі блокують не ОРДЛО, а боротьбу України за територіальну цілісність.

Про це глава держави сказав, відкриваючи у четвер засідання РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу підкреслити, що вони блокують не "ОРДО" і "ОРЛО". І не їм створюють проблеми. Вони блокують Україну, вони блокують нашу боротьбу за відновлення територіальної цілісності, і, власне кажучи, це і є основна мета", - наголосив Президент.

На його переконання, Україна може повернути свої території винятково політико-дипломатичним шляхом. При цьому він дорікнув окремим політикам, які заявляють, що окуповані українські землі варто просто відрізати.

"Тому що є тверда моя позиція, є тверда позиція нашої команди, виключно політико-дипломатичним шляхом ми повинні повернути ці території України, і абсолютно інша, помилкова позиція політиканів, які кажуть, що треба відрізати цю територію і де-факто подарувати її. Ще раз підкреслюю: не ви ці землі збирали, і не вам їх відрізати", - заявив Порошенко.

Сьогодні вранці Порошенко анонсував, що на засіданні РНБО буде розглянуто питання про невідкладні заходи щодо нейтралізації загрози енергетичній безпеці України.