Санкції проти РФ мають тривати до повного виконання "Мінська" - Мінгареллі

Україна на Донбасі стала жертвою іноземної агресії, тому накладені за це санкції мають бути збережені до повного виконання Мінських угод.

Про це голова Представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі заявив у вівторок під час виступу на форумі "Пріоритети руху реформ: прискорити темпи, гарантувати старість", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що відбувається на Донбасі, не є громадянською війною. Ви є жертвами іноземної агресії, тому санкції, накладені за те, що відбувається на Донбасі, мають зберігатися доти, доки Мінські угоди не будуть повністю виконані", - сказав Мінгареллі.

Він додав, що у ЄС переконані, що Україна заслуговує на незалежність, суверенітет і територіальну цілісність і мають намір відстоювати ці принципи.

Також, за словами Мінгареллі, у ЄС підтримують план, розроблений Міністерством з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, який був затверджений урядом два тижні тому. На думку посадовця, його слід намагатися просувати серед населення по обидва боки від лінії розмежування.