НАЗК підписало протоколи про співпрацю з Міжнародною фундацією виборчих систем

Національне агентство з питань запобігання корупції підписало протоколи про порозуміння і співпрацю з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES), у рамках якої сподівається отримати експертну підтримку та залучити технічну допомогу у сфері запобігання політичній корупції.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції продовжує співпрацю з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES). Відповідні протоколи про порозуміння і співпрацю підписано між Міжнародною фундацією виборчих систем та НАЗК", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як зауважила голова Нацагентства Наталія Корчак, НАЗК сподівається отримати експертну підтримку та залучити технічну допомогу у сфері запобігання політичній корупції у рамках підписаних протоколів.

У 2017 році НАЗК продовжить співпрацю з IFES в рамках проектів “Програма ефективної і відповідальної політики (U-RAP) Компонент III” та “Посилення спроможності учасників виборчих процесів”.

У рамках співпраці протокол передбачає низку заходів, серед яких  обмін досвідом між НАЗК та органами контролю за політичним фінансуванням інших країн та  надання допомоги у впровадженні стратегічного плану діяльності НАЗК та запровадженні ефективної моделі навчання суб’єктів, залучених до політичного фінансування (представники політичних партій, організацій громадянського суспільства, ЗМІ тощо).