Чуркін не чекав "такої різкої" заяви США - Єльченко

Перед тим, як новий американський постійний представник в ООН Ніккі Гейлі озвучила тверду й незмінну позицію США щодо ситуації на сході України, вона особисто грунтовно вивчила це питання, в тому числі, у спілкуванні з українськими колегами.

Про це розповів у ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

"На мою думку, постійний представник США повністю в курсі подій щодо ситуації на Донбасі й усе знає про Крим. Озвучена нею позиція підтверджує, що нова адміністрація США повною мірою ознайомлена із ситуацією в Україні та продовжує займати сильну позицію в цьому питанні", - підкреслив глава української Місії.

Він також повідомив, що зустрічався з Ніккі Гейлі до засідання Ради Безпеки по Україні та провів для неї "детальний брифінг" щодо ситуації на Донбасі.

Читайте також: Єльченко – Чуркіну: Подивіться в очі загиблого вояка. Це ви його вбили 

Водночас, український дипломат висловив переконання, що російська сторона була, щонайменше, приголомшена твердою позицією США на тлі заяв нової адміністрації про можливість покращення відносин з Росією. 

"Я бачив вираз обличчя пана Чуркіна в той момент. Мені здається, що для нього це було певною несподіванкою. Він не очікував такої різкої заяви з боку нового постпреда США. Однозначно", - зауважив представник України.

Єльченко підтвердив, що Україна може розраховувати на подальшу підтримку з боку США в ООН та збереження міжнародного тиску на РФ. "Я абсолютно в цьому впевнений", - підкреслив дипломат. 

Він додав, засідання РБ ООН підтвердило настрій міжнародного співтовариства на підтримку України. 

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті Укрінформу.