Світ має реагувати на порушення прав ЗМІ в РФ та на окупованих територіях - Біденко

Міжнародна спільнота має звертати більшу увагу на кричущі факти порушення прав ЗМІ у Росії та на окупованих нею територіях.

Таку думку висловив державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко у розмові з кореспондентом Укрінформу в рамках міжнародної конференції «Безпека журналістів як обов'язкова умова для вільних ЗМІ: свобода слова і громадський порядок».

«Ми хотіли б, щоб міжнародна спільнота більше звертала увагу на кричущі факти порушення прав людей та ЗМІ у Російській Федерації та на окупованих територіях. Міністерство інформаційної політики вважає, що міжнародних заяв замало, необхідно максимально збирати міжнародну спільноту і говорити про такі випадки», - наголосив Біденко.

Він зауважив, що деякі країни сприймають це як належне, мовляв, «ну, це ж Росія, що ми можемо зробити». З такою позицією Біденко категорично не погоджується і зауважує, що досягти результату можна тільки у тому разі, якщо говорити про ці порушення.

«Російського кровожерливого ведмедя можна подолати тільки тим, що постійно в нього стріляти», - сказав він.

За словами заступника міністра, сьогоднішня міжнародна конференція є дуже важливою з огляду на те, що відбувається діалог між владою, міжнародними організаціями та громадськими. Представники органів влади, МВС, Міноборони, Генпрокуратури, Міністерства інформаційної політики в черговий раз підтвердили, «що наше завдання - це рух до прозорості, до відкритості органів влади у питаннях захисту журналістів і їхніх прав», наголосив Біденко.

На його думку, такі конференції наближають сторони до тих "дорожніх карт", які будуть реалізовуватись у майбутньому і які зараз залежать від різних чинників, зокрема від завершення конфлікту на Донбасі та реалізації судової реформи.