Адвокат хоче, щоб Янукович сам пересвідчився у власній зраді

Генеральна прокуратура України продовжила до 28 березня 2017 року спеціальне досудове розслідування проти екс-президента Віктора Януковича. 

Про це повідомив його адвокат Віталій Сердюк, пише expres.ua. 

"Слідство повідомило захист, що термін слідства продовжено до кінця березня 2017 року до 28 числа", - сказав він. 

При цьому адвокат заявив, що для того, щоб Янукович вважався повідомленим про підозру, воно повинно пройти відповідну процедуру шляхом вручення через уповноважені органи РФ, оскільки екс-президент зараз там. 

"Щодо уточненого повідомлення про підозру, воно повинно бути направлене у зв'язку з перебуванням Януковича на території РФ в установленому законом процесуальному порядку, через міжнародну правову допомогу. Тільки так воно може бути належним та допустимим. Щоб Янукович вважався повідомленим про підозру, воно повинно пройти відповідну процедуру шляхом вручення через уповноважені органи РФ. Повідомлення про підозру не є врученим. РФ повідомила ГПУ про те, що її запит про надання правової допомоги знаходиться в стадії виконання. Захист намагається прискорити виконання даного запиту. Як тільки процедури будуть здійснені, ми підпишемо повідомлення про підозру", - заявив Сердюк.