Представник Президента у ВР: Багато депутатів потребують підвищення зарплат

Підвищення зарплат народних депутатів - це лише невелика складова постанови про кошторис Верховної Ради. Загалом цей документ стосується відкритості і прозорості фінансування парламенту. 

Таку думку висловив народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", представник Президента в парламенті Артур Герасимов, повідомляє прес-служба БПП на своїй сторінці у Facebook.

Герасимов також зауважив, що до питання заробітної плати народних депутатів треба підходити зважено і неупереджено. "Я вважаю, що сьогодні багато депутатів реально потребують підвищення зарплат. Є, звичайно, багато парламентаріїв, яким це не потрібно, виходячи з їхніх декларацій", - додав він.

За його словами, не варто забувати, що багато депутатів із західної чи східної України часто їздять у відрядження до своїх виборців. "Не складно порахувати, скільки їм ці поїздки коштують. Все треба враховувати при тих чи інших рішеннях в цьому питанні", - сказав депутат.

Він також нагадав, що цією постановою передбачалося підвищення оплати праці помічників народних депутатів. "Вважаю, це має обов’язково відбутися, адже наразі нам треба підвищити якість законодавчого процесу. А ми розуміємо, що для того, аби гарний спеціаліст, юрист, економіст прийшов працювати, ми маємо їм запропонувати гідну оплату їхньої праці", - наголосив Герасимов.

Він зазначив, що фракція БПП голосувала за цю постанову, і висловив переконання, що її треба розглянути й ухвалити найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, депутати цього тижня не змогли ухвалити свій кошторис. Передбачалося, що посадові оклади народних депутатів України мали становити: 

- Голова Верховної Ради України - 20 тис. грн;

- перший заступник Голови Верховної Ради України - 19,2 тис. грн;

- заступник Голови Верховної Ради України - 18,7 тис. грн;

- голова комітету Верховної Ради України, спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, керівник депутатської фракції (депутатської групи) у Верховній Раді України - 18 тис. грн;

- перший заступник, заступник голови комітету Верховної Ради України, спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, секретар комітету Верховної Ради України, спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, заступник керівника депутатської фракції (депутатської групи) у Верховній Раді України - 17 тис. грн;

- голова підкомітету комітету Верховної Ради України - 16,5 тис. грн;

- член комітету Верховної Ради України - 16,2 тис. грн. 

Під час обговорення проекту постанови спікер Андрій Парубій запропонував зменшити зарплати депутатів до 15 тис. грн, але цю пропозицію також не було підтримано.