Порошенко вірить, що Китай посприяє Україні щодо повернення Криму

Президент України Петро Порошенко сподівається, що Китай сприятиме мирному врегулюванню ситуації на Донбасі та припиненню російської агресії проти України, а також відновленню територіальної цілісності України включно з Кримом.

Про це Глава держави заявив під час зустрічі з головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном у рамках участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє прес-служба Президента.

"Сі Цзіньпін підкреслив, що Китай підтримує територіальну цілісність і суверенітет України та вибір Української народу. Глава Української держави висловив сподівання, що Китай сприятиме мирному врегулюванню ситуації на Донбасі та припиненню російської агресії проти України і відновленню територіальної цілісності України включно з Кримом", - йдеться у повідомленні.

У ході зустрічі Петро Порошенко привітав китайського лідера з 25-річницею встановлення дипломатичних відносин між Україною та КНР. Глава держави відзначив, що обидві країни демонструють щиру зацікавленість у зміцненні традиційної дружби та розширенні плідної співпраці.

"Ми зацікавлені в розширені політичної та економічної співпраці між Україною і Китаєм", - заявив Президент України.

Було підкреслено, що українсько-китайські відносини мають стратегічний характер та базуються на принципах взаємної поваги до суверенітету і територіальної цілісності двох країн.

"Було досягнуто домовленості щодо продовження взаємодії двох країн заради підтримання миру та стабільності як на регіональному, так і на глобальному рівнях, у тому числі в рамках Ради Безпеки ООН", - повідомили у прес-службі Президента.