Україна в лютому може опинитися серед "країн-піратів" – Княжицький

Голова парламентського Комітету з питань культури та духовності Микола Княжицький наголошує на необхідності якнайшвидшого ухвалення законопроекту про державну підтримку кінематографії України, який, зокрема, передбачає заходи боротьби з інтернет-піратством.

Про це він заявив на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"22 вересня (2016 року - ред.) Верховна Рада прийняла таке законодавство, яке було частиною законопроекту 3081-д. Але, як відомо, Президент цей законопроект заветував, але, на жаль, так і не подав конкретних пропозицій, які могла б розглянути Верховна Рада... Очевидно, що якщо цей проект не буде прийнято до кінця січня, то  в лютому Україна знов потрапляє в "чорний список" і, як наслідок, позбавляється цілої низки митних преференцій у відносинах із США", - підкреслив депутат.

За його словами, Міжнародний альянс інтелектуальної власності на початку лютого розглядатиме питання про дотримання Україною законодавства з питань інтелектуальної власності.

Закон про державну підтримку кінематографії було ухвалено Верховною Радою 22 вересня 2016 року і 12 жовтня підписано Головою парламенту. 18 листопада Президент повернув закон до Верховної Ради. У Головному науково-експертному управлінні Апарату парламенту зауважили, що пропозиції Президента України не містять "конкретних сформульованих пропозицій, спрямованих на вдосконалення відповідного закону".