До НАБУ направили матеріали щодо судді, яка не подала е-декларацію

Нацагентство з питань запобігання корупції направило до НАБУ матеріали щодо судді Апеляційного суду Дніпропетровської області у зв’язку з відсутністю її декларації за 2015 рік у Єдиному держреєстрі декларацій.

Про це повідомили у НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції направило до НАБУ матеріали стосовно можливого вчинення суддею Апеляційного суду Дніпропетровської області кримінального правопорушення у зв’язку з відсутністю її декларації за 2015 рік у Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", - йдеться в повідомленні.

У НАЗК уточнили, що "зазначені матеріали направлені для прийняття рішення відповідно до статті 214 Кримінального процесуального кодексу України та внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань".

Також у Нацагентстві додали, що відповідно до законодавства, листом від 23 листопада повідомляли суддю Апеляційного суду Дніпропетровської області про необхідність подати декларацію. "Але станом на 1 січня 2017 року зазначена декларація у Єдиному державному реєстрі декларації відсутня", - йдеться в повідомленні.

Невчасна подача е-декларації передбачає штраф, а у випадку значної затримки – кримінальну відповідальність.

15 грудня НАЗК повідомило, що передало до суду перші чотири адмінпротоколи про несвоєчасне подання чиновниками електронних декларацій.

Наприкінці грудня НАЗК направило до суду 6 адміністративних протоколів про неподання та несвоєчасне подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.