Посол України в США про статтю Пінчука для WSJ: Акела промахнувся

Посол України в США Валерій Чалий розкритикував бізнесмена Віктора Пінчука за позицію щодо Донбасу, висловлену в статті для The Wall Street Journal.

Він написав у Фейсбуці, що великий бізнес мав би зосередитися на підтримці України, а не "допомагати ворогам".

"Мене запитують: яке твоє ставлення до статті Віктора Пінчука у WSJ. Чесно кажучи, не бачу потреби реагувати. Спроба вловити коньюктурно момент і бізнес - as usual. Вважаю, що це той випадок, коли "Акела промахнувся", - зазначив Чалий.

Він додав, що хотів би побачити в американських ЗМІ думку українських хлопців з передової, або, принаймні, тих, хто там побував.

"Що прикро - ми тут в США намагаємося протидіяти російським інформаційним атакам, а з України їм і підіграють. Ніяких ресурсів не вистачить. Сподіваюся, в 2017- му наш великий бізнес нарешті почне вкладатися у власне виживання в Україні та підтримку наших партнерів, а не допомагати ворогам", - вважає посол.

Стаття, підписана іменем Віктора Пінчука, "Україна має вдатися до болючих компромісів для миру з Росією" (Ukraine Must Make Painful Compromises for Peace With Russia), що вийшла 29 грудня в американському виданні The Wall Street Journal, уже викликала широку хвилю критики. Зокрема, "запрошенням до капітуляції" назвав її голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.