Трамп зустрінеться з керівниками розвідки США з приводу Росії

Обраний президент США Дональд Трамп заявив, що має намір зустрітися з керівниками американської розвідки, щоб прояснити факти навколо жорсткої реакції нинішньої адміністрації Білого дому у відповідь на хакерське втручання Росії в американські вибори.

Про це він заявив у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Прийшов час для нашої країни, щоб перейти до речей більших і кращих. Проте, в інтересах нашої країни і її чудових людей я зустрінусь із керівниками розвідувального співтовариства наступного тижня для того, щоб отримати інформацію про факти в цій ситуації", - зауважив Трамп.

Він зробив свою заяву після того, як адміністрація Барака Обами розширила в четвер список санкцій проти п'яти російських установ і чотирьох посадовців. Як пояснили в Білому домі, "ці дії були застосовані після неодноразових приватних і публічних попереджень, які ми висловили російському уряду, та є необхідною адекватною відповіддю на зусилля, що нанесли шкоду інтересам США в порушення встановлених міжнародних норм поведінки".

В той же день Державний департамент США оприлюднив рішення про оголошення персонами "нон грата" 35 дипломатичних і консульських співробітників Росії у країні, чия діяльність не була пов'язана з їх професійними обов'язками. Крім того, росіянам обмежили доступ до двох рекреаційних установ, які перебувають під дипломатичною юрисдикцією РФ.