Рева відповів Туці: Розширювати е-базу переселенців не будемо

Електронна база обліку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) не буде надалі розширюватися іншими даними, окрім кількості переселенців.

Про це у ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Ні, ми не будемо розширювати наявну базу переселенців (даними про їх вік, стать, професії тощо - ред.)", - сказав Рева.

Він нагадав, що відповідальність за створення і наповнення електронної бази обліку ВПО  покладено на Мінсоцполітики. Тобто, електронну базу переселенців було створено ще до виникнення Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

"І тепер нам як міністерству поповнення цієї бази іншими даними, окрім їх кількості, не потрібне для роботи. Якщо Міністерству з питань внутрішньо переміщених осіб ці дані так необхідні, вони можуть створити свою окрему базу з такими даними", - додав Рева.

Раніше заступник міністра з тимчасово окупованих територій та ВПО Георгій Тука заявляв, що наявна електронна база обліку внутрішньо переміщених осіб не містить усіх даних, які необхідні Міністерству з тимчасово окупованих територій та ВПО. Зокрема, Тука уточнив, що їх міністерство цікавлять дані щодо розподілу переселенців за статтю, віком, фахом та іншими критеріями.