Київ підняв питання боргів ОРЛО за воду

Українська сторона готова розглянути питання погашення заборгованості ОРЛО за поставлену воду з січня 2015 по грудень 2016 року.

Про це написала прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер в Facebook.

"Українська сторона проводила системну роботу з відновлення розрахунків за поставлену на територію ОРЛО воду. У рамках правового поля України створено підприємство "Джерело нового життя". Завдяки цьому вирішуватимуться питання погашення заборгованості ОРЛО за поставлену воду в період з січня 2015 по грудень 2016 року. Проте від ОРЛО договір досі не підписаний", - написала Оліфер.

Як повідомлялося, на початку жовтня Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) ухвалив рішення, що сплатить рахунки за жовтень і листопад, щоб люди не залишилися без води, а у Києва і представників ОРДЛО був час домовитися і вирішити питання. З 1 грудня МКЧХ не платитиме за електроенергію і 600 тис. жителів по обидві сторони лінії зіткнення ризикують залишитися відрізаними від водопостачання. У зв'язку з цим МКЧХ закликає членів Тристоронньої контактної групи у Мінську вжити терміновх заходів щодо вирішення проблеми зі сплати за електроенергію, яка поставляється на водонапірні станції регіону.