Сьогодні ЄС знову спробує дійти згоди щодо механізму призупинення безвізу

У середу пройде черговий раунд тристоронніх переговорів між Радою ЄС, Європарламентом та Єврокомісією щодо ухвалення проекту законодавчої резолюції про новий механізм призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами, від чого залежить рішення про скасування візових вимог громадянам України.

Переговори заплановані на другу половину дня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Головуючий у переговорній групі від Європарламенту, автор проекту резолюції про новий механізм призупинення безвізових режимів депутат Августин де Мера висловив минулого тижня сподівання, що сторони, нарешті, вже мають дійти згоди з цього питання.

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС вже схвалила мандат на проведення переговорів з Європарламентом про скасування візового режиму з Україною, але політичною умовою є те, що це рішення набуде чинності лише одночасно із домовленостями про новий механізм призупинення безвізів з усіма третіми країнами.

Напередодні президент Європейської ради Дональд Туск наголосив, що ЄС несе велику політичну відповідальність перед Україною і Грузією щодо виконання своїх зобов’язань із скасування візових вимог громадянам цих країн, які виконали усі критерії та умови для цього.