"Батьківщина" голосуватиме за зняття недоторканності з Новинського

Керівник парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко сподівається, що подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського Верховна Рада підтримає у сесійній залі сьогодні або завтра.

Про це вона заявила журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша фракція прийняла рішення: ми голосуємо за зняття недоторканності з Новинського. Ми вважаємо, що силові структури і суд мають розібратися в тому, чи є там провина, чи ні. Ми за те, щоб сьогодні ставили на голосування це питання... Я думаю, що в залі буде все проголосовано. Сподіваюсь, що до кінця дня буде проголосовано, якщо ні - на завтра перенесуть", - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту направив подання від ГПУ щодо зняття недоторканності з народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського голові ВР Андрію Парубію, який має вирішити: виносити подання в зал на голосування чи відправити на доопрацювання в ГПУ. При цьому перший заступник голови Регламентного комітету Павло Пинзеник зазначив, що у поданні ГПУ про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського недостатньо доказів.

На початку листопада ГПУ направила подання у Верховну Раду про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського, який підозрюється в перевищенні влади і скоєнні злочинів спільно з Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (зараз митрополита) Олександра Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира (Сабодана).