Лещенко розповів, як його знайомили в НАЗК з «подарунком» у 1,8 мільйона

Народний депутат Сергій Лещенко (фракція «Блок Петра Порошенка») спростовує інформацію Національного агентства з питань запобігання корупції про те, що він нібито отримав подарунок у вигляді знижки у сумі 1,8 млн грн під час придбання квартири у центрі Києва.

Про це парламентарій написав на своїй сторінці у Facebook.

"Жодних знижок я не отримував. Є оголошення агентств нерухомості з меншою ціною квартири. Є інші покупці, які купили дешевше. Є свідки моїх переговорів", - заявив Лещенко, назвавши повідомлення НАЗК «брехливим».

Нардеп також виклав свою версію ознайомлення його з протоколом у НАЗК. «Вчора (30 листопада. - Ред.) зранку на адресу Верховної Ради прийшло запрошення від НАЗК прийти до них та дати пояснення. Я мав інші плани на день, але прибув о 17:30 з документами. Однак замість "пояснень" на мене вже чекала налаштована відеокамера, і співробітник НАЗК повідомив, що буде знайомити мене з протоколом про адміністратине правопорушення. На що я відповів, що наполягаю на присутності свого адвоката», - розповів Лещенко.

Оскільки адвокат нардепа не міг прибути, Лещенко домовився зі співробітником НАЗК, що повідомить про час і дату ознайомлення з протоколом після того, як зв'яжеться з адвокатом.

«Але вже сьогодні о 9-ій ранку НАЗК, не чекаючи дзвінка від мене, оприлюднили брехливе оголошення», - обурюється парламентарій.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що за результатами перевірки факту придбання народним депутатом України Сергієм Лещенком квартири у Києві виявило у його діяx ознаки адміністративного правопорушення. Зокрема, нардеп одержав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. За даними НАЗК, ідеться про суму 1 млн 801 тис. 648 гривень.

Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратні метри у новобудові в центрі Києва у вересні 2016 року. Він пояснив, що купив квартиру на свої заощадження й позичені гроші. Партнером капіталовкладення стала його дівчина Анастасія Топольська.

19 вересня керівник НАБУ Артем Ситник за результатами перевірки повідомив, що в купівлі Лещенком квартири є ознаки адміністративного правопорушення, яке полягає у взятті безвідсоткової позики в керівника "Української правди" Олени Притули.

ГПУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні щодо народного депутата Сергія Лещенка.

НАЗК розпочало перевірку матеріалів НАБУ щодо купівлі квартири Лещенком 20 вересня цього року.