Кількість кандидатів на пост держсекретаря США зменшилась до чотирьох

Обраний президент США Дональд Трамп наразі розглядає чотири кандидати на посаду державного секретаря у своїй адміністрації.

Про це заявив у середу під час телефонної конференції директор з питань комунікацій Республіканського національного комітету Шон Спайсер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"На цей час коло на позицію державного секретаря звужено до чотирьох потенційних кандидатів", - зауважив Спайсер, який також є офіційним представником команди обраного президента.

Він підкреслив, що поки невідомо, коли саме відбудеться призначення на керівну посаду в Держдепі.

"Це буде, коли обраний президент Трамп вирішить, хто стане його фіналістом. Ми дамо вам знати про це. Але до цього моменту ми не очікуємо будь-яких подальших призначень на решту посад у кабінеті впродовж тижня", - пояснив Міллер. Він не став називати конкретного списку прізвищ.

Як відомо, одним із основних претендентів на пост державного секретаря США наразі розглядається екс-кандидат в президенти Мітт Ромні, з яким Трамп мав вечерю напередодні в одному з найдорожчих ресторанів Нью-Йорка. Частина перехідної команди радять обраному президенту зупинити свій вибір на екс-мерові Нью-Йорка Руді Джуліані.

Крім того, серед претендентів очолити дипломатичне відомство США називаються генерал у відставці Девід Петреус і голова Комітету з питань міжнародних відносин Сенату США Боб Коркер.

Сам Трамп намагається уникнути коментарів на користь одного чи іншого кандидата перед тим, як прийняти остаточне рішення.