Для суду над Януковичем Гааги не треба - Луценко

Україна може вести судову справу проти екс-президента Віктора Януковича і без залучення Міжнародного кримінального суду в Гаазі, однак для цього ще потрібно прийняти законодавчі зміни про особливості заочного розслідування організованих злочинних угрупувань.

Про це повідомив по Skype з Гааги в ефірі "Свободи слова" на ICTV глава ГПУ Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чи готові ми пред’являти не підозру, а обвинувачення Януковичу вдома, в Україні, без МКС. Відповідь також ствердна: "Так, ми готові". Нам залишилося зробити один спільний крок з українським Парламентом - прийняти спеціальну статтю до Кримінально-процесуального кодексу про особливості заочного розслідування організованих злочинних угрупувань", - сказав він.

Генеральний прокурор зазначив, що наразі такої статті не існує, однак вона дуже потрібна.

"Як тільки буде прийнята - буквально впродовж місяця - це дасть можливість передати до ознайомлення, а потім і до суду справи щодо Януковича, який підозрюється в колосальних економічних розкраданнях та інших злочинах", - наголосив Луценко.

Нагадаємо: за словами Луценка, ратифікація ВР Римського Статуту може бути пов’язана з тим, чи доведе Міжнародний кримінальний суд свою ефективність при розгляді справ Євромайдану, окупації Криму та агресії РФ на Донбасі.