Ратифікація Римського Статуту Радою залежатиме від дій МКС - Луценко

Ратифікація Римського Статуту Радою залежатиме від дій МКС - Луценко

Укрінформ
Ратифікація Верховною Радою України Римського Статуту може бути пов’язана з тим, чи доведе Міжнародний кримінальний суд свою ефективність при розгляді справ Євромайдану, окупації Криму та агресії РФ на Донбасі.

Про це повідомив по Skype з Гааги в ефірі "Свободи слова" на ICTV глава ГПУ Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Український Парламент дійсно прийняв два рішення, де визнав юрисдикцію МКС в двох конкретних ситуаціях: по діях на Майдані, по-перше, і по діях в Криму та в окупованій частині Донбасу - це в другому випадку. Ми вважаємо, що в даному випадку саме дії МКС покажуть доцільність приєднання до Римського Статуту в цілому", - заявив він.

За його словами, Верховна Рада може приєднається до Римського Статуту у випадку доведення ефективності Міжнародного кримінального суду по цих двох справах.

"Якщо МКС зараз доведе свою ефективність в цих двох надзвичайно резонансних для українського народу випадках, безумовно, я впевнений, що Парламент прийме одностайне рішення про приєднання до авторитетної міжнародної угоди Римського Статуту", - резюмував генеральний прокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-