Президент сподівається на безвіз до саміту Україна-ЄС

Президент Петро Порошенко сподівається, що Україна, яка повністю виконала всі критерії для отримання безвізового режиму з Євросоюзом, все-таки отримає цей режим до засідання саміту Україна-ЄС 24 листопада.

Про це Глава держави заявив на прес-конференції у Стокгольмі в рамках офіційного візиту до Королівства Швеція.

"На сьогоднішній день треба просто знайти ту формулу, яка дозволить нам продемонструвати прогрес. Дуже сподіваюсь, що це трапиться до засідання саміту Україна-ЄС. Ми все ще маємо цю надію і я буду робити все можливе для того, щоб це забезпечити", - сказав він.

Президент наголосив, що Україна повністю виконала всі критерії для отримання безвізового режиму з Євросоюзом. "Ми впровадили 144 реформи, схвалені Спеціальною оціночною місією ЄС. Тому зараз ми маємо прискорити надання безвізового режиму для українських громадян", - зазначив Порошенко.

Глава держави подякував шведським партнерам за сильну підтримку цієї позиції.

Президент також зазначив, що переговори з керівниками країн- членів ЄС, очільниками Єврокомісії та Європейської Ради давали всі підстави для оптимізму щодо запровадження безвізового режиму.

"На сьогоднішній день дійсно є питання, які абсолютно ніяк не пов'язані з Україною, наприклад механізм призупинення безвізового режиму, коли інституціональні дискусії ведуться між Європейською комісією і Радою. Ми неодноразово отримували і, думаю, це буде підтверджено найближчим часом - абсолютно тверду позицію всіх європейських країн, що Україна виконала всі умови і зробила все, що мала зробити", - наголосив Глава держави. 

За його словами, Україна зараз потребує рішення Європейського парламенту щодо цього питання. Президент додав, що керівництво найбільших груп ЄП чітко заявило про підтримку безвізового режиму.