Агресію Кремля політика умиротворення не стримає - Климпуш-Цинцадзе

Віце-прем'єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з членами Комітету у закордонних справах Палати громад Парламенту Великої Британії високо оцінила роль візиту співрозмовників у Донецьку та Луганську область.

Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

"Надзвичайно важливо, що ви на власні очі побачили, що там відбувається. Ваше відвідання Сходу України забезпечить більшу об'єктивність звіту щодо ситуації в Донецькій та Луганській областях", – зазначила віце-прем'єр.

За словами британських парламентаріїв, перебування на території України російських військ є неприпустимим порушенням міжнародного права. Сторони погодилися з тим, що міжнародна спільнота повинна робити більше, аби змусити Росію поважати міжнародне право і міжнародно визнані кордони сусідів. У цьому контексті було порушено тему продовження санкцій щодо РФ.

"Кремль повинен бачити єдину позицію світу і силу. Лише це, а не політика умиротворення, може стримати агресора", - наголосила  Климпуш-Цинцадзе.

Окрім цього, під час зустрічі йшлося про європейську інтеграцію нашої держави та процес впровадження реформ. Незважаючи на Brexit, парламентарії Великої Британії запевнили у цілковитій підтримці Лондоном євроінтеграції України. На їхню думку, зближення України з ЄС вигідне і Києву, і Брюсселю.

 Віце-прем'єр-міністр також поінформувала гостей про перші результати впровадження реформ в Україні і подякувала Великій Британії за допомогу, яку Лондон надає Києву на цьому шляху.

 У травні в Комітету у закордонних справах Палати громад Парламенту Великої Британії розпочалися слухання на тему "Відносини Великої Британії з РФ". Порядок денний слухань передбачає обговорення стану та перспектив британсько-російських відносин, потенційних наслідків для світу, у тому числі в контексті міжнародної безпеки, зовнішньої політики РФ щодо України та здатності Уряду Великої Британії дати адекватну відповідь діям та прагненням Москви. Очікується, що в підсумковому документі за результатами слухань до кінця року Парламент Об'єднаного Королівства внесе на розгляд уряду пропозиції щодо подальшої політики відносно РФ.