Слідком РФ склепав справу про "викрадення росіян" українськими військовими

Слідчий комітет Російської Федерації стверджує, що українські військові викрадали громадян РФ для подальшого обміну на полонених бойовиками "Л/ДНР" українців, та порушив відповідну кримінальну справу.

Про це йдеться на сайті СК РФ.

"З квітня 2014 року невстановлені особи з числа вищого керівництва силових структур України, використовуючи свої владні та розпорядчі повноваження, створили організоване злочинне співтовариство з метою скоєння особливо тяжких злочинів - викрадення і подальшої торгівлі людьми для отримання іншої матеріальної вигоди. До складу злочинного співтовариства його керівники залучили підлеглих співробітників з регіональних управлінь силових структур", - заявляють у Слідкомі

У відомстві стверджують, що "злочинна організація" характеризувалася "ретельним плануванням злочинів, постійністю форм і методів злочинної діяльності, чіткою ієрархічною структурою, а також згуртованістю".

Російські слідчі вказують, що "об'єктами злочинних посягань" стали громадяни РФ. При цьому загальний принцип здійснення "злочинів", зазначає СК, полягав в їх "незаконному кримінальному переслідуванні і умовному засудженні, а потім викраденні і незаконному утриманні з метою обміну на українських військовослужбовців", що потрапили в полон до бойовиків "Л/ДНР".

Кримінальну справу порушено за статтями 210, 126 і 127.1 Кримінального кодексу РФ (організація злочинного співтовариства, викрадення людини, торгівля людьми).