Розведення військ в АТО: "Самопоміч" вважає мінську угоду злочином

Фракція "Самопоміч" звернулася до Генеральної прокуратури з метою розслідувати правомірність підписання угоди про розведення сил і засобів на Донбасі.

Про це заявив народний депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко з трибуни Верховної Ради, повідомляє  кореспондент Укрінформу.

"Жителі населених пунктів, де має відбутися підведення сил і засобів, а також сусідніх прифронтових територій протягом останніх днів виходять з протестами проти відходу наших українських військ, вони бояться, що після виходу захисників України ці території, їхні населені пункти займуть російські найманці... Ми (фракція "Самопоміч" - авт.) звертаємося до Генеральної прокуратури із заявою про здійснення злочину за статтею 353 - самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи, та 110 -  умисні дії, скоєнні з метою зміни кордонів території", - сказав він.

Крім того, фракція "Самопоміч", за словами Семенченка, звертається до Президента України як гаранта Конституції і суверенітету України із запитаннями: які законно призначені, чи законно вибрані посадові особи української держави підписали угоду про відведення військ на Донбасі, якими положеннями Конституції і законодавства керувалися ці особи, хто і на основі яких правових документів наділив їх повноваженнями підписати таку угоду від імені держави.

Як повідомлялося, 21 вересня у Мінську була підписана угода щодо відведення живої сили та техніки від лінії зіткнення по трьох ділянках на Донбасі.