Петренко вдячний Раді за антирейдерський закон

Міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що Верховна Рада фактично перекрила більшість можливостей для рейдерства в Україні, ухваливши відповідний закон.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу подякувати вам усім за те, що ви вчора фактично перекрили більшість можливостей рейдерства в Україні... Закон реально вводить відповідальність такого роду ділкам, які займаються рейдерством протягом 25 років", - сказав Петренко.

Міністр також запевнив, що після підписання антирейдерського закону Президентом України кожна причетна до рейдерства особа буде притягнута до відповідальності.

"Кожен такий факт, причетна особа до рейдерства: це і реєстратор, і заявник, і, головне, - компанії і групи, які на цьому промишляють, будуть нести відповідальність до восьми років тюрми зі спецконфіскацією", - сказав Петренко.

Він зауважив, що Міністерство юстиції буде дуже жорстко реагувати на факти рейдерства і передавати відповідні матеріали правоохоронним органам.

"Тут важлива позиція, щоб кожен такий факт був доведений до кінця, щоб кожна особа, причетна до таких порушень, сіла в тюрму", - додав він.

Як повідомлялося, 6 жовтня Верховна Рада ухвалила антирейдерський Закон № 5067 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності".