Порошенко не вважає Путіна сильним лідером

Президент України Петро Порошенко не вважає президента Росії сильним лідером, оскільки він не дотримується даного слова.

Про це Порошенко заявив у неділю ввечері в інтерв’ю телеканалу CNN, повідомляє Радіо Свобода.

«Якщо ви досягли якоїсь угоди з Путіним, це нічого не означає…Якщо говорити просто, то бути сильним лідером означає бути відповідальним. Сильний лідер означає яскраву перспективу для країни. Сильний лідер означає тримати слово, сильний лідер здатний забезпечити реформи у державі та зробити життя свого народу краще. Виходячи з цього розуміння сильного лідера я бажаю Путіну стати сильним лідером», – сказав Порошенко.

Також він заявив, що риторика Кремля у світі спрямована на заперечення дій, які підтверджує міжнародна спільнота.

«Росія просто живе в паралельному всесвіті. Брехня – це козир Путіна. Такий тип поведінки робить майже неможливим або дуже ускладнює проведення переговорів з ним», – сказав Президент.

Порошенко також висловився і щодо слів кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа про можливе визнання Криму російським.

«Це частина передвиборчої риторики. Майбутній президент незалежно від того, хто ним буде, буде дуже відповідальною людиною», – заявив Порошенко.

Нагадаємо, Президент України Порошенко відвідував минулого тижня США, де взяв участь у засіданні 71-ї Генасамблеї ООН і мав виступ на загальних дебатах Генасамблеї.