Гречківський за сумісництвом є почесним консулом Мальти

Речниця Національної асоціації адвокатури Дар'я Глущенко не знає, чи має дипломатичний імунітет член Вищої ради юстиції Павло Гречківський, якого звинувачують у хабарництві і який за сумісництвом є почесним консулом Мальти в Києві.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу "112 Україна", відповідаючи на запитання ведучого.

Глущенко підтвердила його статус, однак зауважила, що не володіє інформацією стосовно дипломатичного імунітету, який Гречківській може мати у зв'язку з цією посадою.

Слід зазначити, що на сайті Почесного консульства Республіки Мальта в Києві Гречківський дійсно зазначений як почесний консул. 

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна прокуратура 22 вересня вручила підозрюваному у хабарництві члену Вищої ради юстиції Павлу Гречківському клопотання про виклик до суду для обрання йому запобіжного заходу. ВРЮ сьогодні розгляне питання про відсторонення його від виконання повноважень члена ВРЮ на період слідства.

У середу, 21 вересня, Генпрокуратура спільно з СБУ викрили одного з членів Вищої ради юстиції, який намагався отримати від представника комерційної структури грошові кошти в сумі 500 тис. дол.