ГПУ хоче спецрозслідування щодо Богатирьової

Генеральна прокуратура звернулася до Печерського районного суду міста Києва для отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування  відносно підозрюваної Раїси Богатирьової.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Генеральна прокуратура України 16.09.2016 звернулася до Печерського районного суду м. Києва для отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування (заочного провадження) відносно підозрюваної Р. Богатирьової в порядку п. 20-1 розділу ХІ "Перехідних положень" КПК України у зв'язку з тим, що ця підозрювана умисно ухиляється від слідства та суду", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у ході досудового розслідування за зверненням Генеральної прокуратури України ухвалою Печерського районного суду міста Києва 23.07.2015 у кримінальному провадженні розпочато процедуру заочного провадження стосовно підозрюваної Богатирьової в порядку глави 24-1 КПК України через перебування цієї підозрюваної в міжнародному розшуку.

На теперішній час до органу досудового розслідування з Робочого апарату Укрбюро Інтерполу надійшла інформація про те, що інформацію про розшук Раїси Богатирьової вилучено з бази даних цієї міжнародної поліцейської організації.

Водночас зазначене рішення жодним чином не впливає на хід та результати досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні, зокрема підозрювана Богатирьова перебуває у розшуку за вчинення особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Рішенням суду надано дозвіл на її затримання та доставку до суду.

Необхідно відзначити, що ще у 2015 році у кримінальному провадженні з метою отримання доказів протиправної діяльності Богатирьової до компетентних органів іноземних країн скеровано запити про надання міжнародної правової допомоги, які до цього часу перебувають на виконанні іноземних компетентних установ.

У провадженні вживаються заходи щодо всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, завершення досудового розслідування та скерування у стислі терміни до суду для розгляду по суті.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник начальника робочого апарату Укрбюро Інтерполу Нацполіції України підполковник поліції Євген Паніотов заявив, що Інтерпол вирішив не втручатися у справу екс-віце-прем'єр-міністра та екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, не ставить під сумнів звинувачення проти неї і не означає, що Україна не може використовувати інші міжнародні механізми для її розшуку.