"Самопоміч" кличе в Раду Кубіва і Клімкіна

Фракція "Самопоміч" хоче на сьогоднішньому засіданні запитати в першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва про те, як формується доходна частина бюджету, а також заслухати у парламенті доповідь міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Про це на засіданні Погоджувальної ради заявив керівник фракції "Самопоміч" Олег Березюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми запрошуємо пана Кубіва на фракцію, щоб він розповів про надходження в бюджет. Ми також хочемо, щоб у Верховній Раді міністр закордонних справ розповів нам про нашу зовнішню політику, чи насправді ми використовуємо всі наші можливості для того, щоб переконати міжнародну спільноту, що ми у війні, що Росія проти нас", - сказав Березюк.

Він додав, що, поза сумнівом, уряд показує бажання співпрацювати з парламентом і подає пропозиції "кращі чи гірші, але працює". Водночас, за його словами, фракція хоче побачити, де уряд візьме гроші, щоб наповнити бюджет і підвищити пенсії, зарплати, подбати про освіту і медицину.

Стосовно зовнішньоекономічних питань Березюк зауважив, що, на його думку, озвучені під час недавнього візиту до України рекомендації міністрів закордонних справ Німеччини і Франції свідчать про те, що "і ми (парламентарії - ред.), і дипломатична служба не роз'яснюють міжнародній громадськості небезпеки Мінських угод".