Порошенко оголосив конкурс на голів Київської ОДА і низки РДА

Президент України Петро Порошенко підписав розпорядження "Про оголошення конкурсу на зайняття вакантних посад голів місцевих державних адміністрацій".

Про це повідомляє прес-служба Глави держави. 

"Документом визначені умови проведення відбору та вимоги до кандидатів, перелік необхідних документів. Конкурс проводиться відповідно до вимог частини другої статті 23 Закону України "Про державну службу", - йдеться у повідомленні.

Згідно з розпорядженням, розглядатимуться кандидатури на вакантні посади голови Київської облдержадміністрації, голів Балтської, Білгород-Дністровської, Іванівської, Миколаївської, Овідіопольської, Роздільнянської, Тарутинської і Татарбунарської районних держадміністрацій Одеської області та голів Кам'янської, Смілянської і Черкаської районних держадміністрацій Черкаської області. Затверджено також умови проведення такого відбору.

Як повідомляв Укрінформ, голови місцевих держадміністрацій призначаються і звільняються з посади Президентом України за поданням Кабінету міністрів. Законом України "Про державну службу" посади голів місцевих держадміністрацій віднесені до категорії "А". Проведення конкурсу на зайняття вакантних посад цієї категорії здійснює Комісія з питань вищого корпусу державної служби, яка за результатами конкурсного відбору вносить Кабінету міністрів пропозиції щодо кандидатів на посади голів місцевих держадміністрацій.