Нардепи вимагають звіту СБУ про протидію агентурі Кремля

"Народний фронт" вимагає публічного звіту Служби безпеки України про роботу щодо протидії агентурній діяльності Росії в нашій державі.

Про це заявив лідер фракції Максим Бурбак на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні зранку народні депутати від фракції "Народного фронту" відвідали Службу безпеки України й особисто передали звернення з вимогою до керівництва СБУ прозвітувати суспільству про протидію агентурній роботі Кремля в Україні", - зазначив він.

За словами Бурбака, оприлюднення кілька місяців тому листування редактора телеканалу "Інтер" Марії Столярової "засвідчило, що ворожа агентура працює, особливо не ховаючись, маючи серйозних покровителів, у тому числі й з депутатськими значками".

Він підкреслив, що професійну оцінку ситуації мусять надати правоохоронні органи, але й парламент не має лишатися осторонь, оскільки в цьому листуванні називаються й прізвища деяких народних депутатів.

"Сьогодні після виявлених фактів листування Столярової Верховна Рада не має права вдавати, ніби нічого не трапилося. Народні депутати, які співпрацювали з російською пропагандою і яких ця Столярова називає "своїми проектами", мають добровільно скласти мандати, очікуючи на справедливе розслідування і на суд українського народу", - заявив Бурбак.