Українці назвали лідерів "президентського рейтингу"

Опитування

Згідно з даними дослідження громадської думки "Ваша думка: серпень 2016 року", нинішній Президент Петро Порошенко залишається лідером у рейтингу кандидатів на посаду глави держави з підтримкою 12,5%, друге місце займає Юлія Тимошенко з 9,9%.

Відповідні результати опитування презентовано сьогодні на прес-конференції в Укрінформі. Опитування проводилося Центром "Соціальний моніторинг" та Українським інститутом соціальних досліджень їм. Яременка спільно з відділом моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій Інституту економіки та прогнозування НАН України.

Як зазначили автори дослідження, у порівнянні із липнем 2016 року, рейтинг Порошенка зріс на 1,2%, а Тимошенко - знизився  на 1,3%.

За третє місце в рейтингу кандидатів на посаду Глави держави конкурують одразу чотири політика - Андрій Садовий (6,3%), Олег Ляшко (6,2%), Вадим Рабинович (5,9%) та Юрій Бойко (5,6%).

Крім того, якби вибори Президента відбувалися в серпні, Надія Савченко б отримала підтримку 1,8 % громадян, Міхеїл Саакашвілі - 1,2%, Дмитро Ярош - 0,7%.

Водночас, 18,9% респондентів зазначили, що взагалі б не голосували на президентських виборах, а 19,4% - було важко відповісти на це запитання.

Моніторингове опитування населення проводилося 11-16 серпня 2016 року в усіх областях України за виключенням тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, АР Крим. Усього опитано 2016 респондентів.